FELSEFE EĞİTİMİZ

“Dışımızda aramayalım kötülüğü, içimizdedir o; ciğerimize işlemiştir. Hasta olduğumuzu bilmemek de iyileşmemizi daha zorlaştırıyor. Kendimizi erkenden bilmeye başlamazsak, nasıl baş ederiz bunca dertler, bunca kötülüklerle? Oysa felsefe gibi çok tatlı bir ilacımız da var. Öteki ilaçları ancak bizi iyileştirirlerse hoş buluruz; felsefe ise hem hoşlandırır, hem iyileştirir bizi.” (Hasta Görünmenin Zararları Üstüne, Kitap II, Bölüm XXV,  Denemeler, Montaigne, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, s. 75.)

İzmir Özel Tevfik Fikret Okulları’nda, anasınıfı düzeyinde Felsefe derslerine 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında pilot uygulama olarak başladık. Anasınıfı öğrencilerimizle birlikte yaşadığımız ÇOCUKLAR İÇİN FELSEFE deneyiminden olumlu sonuçlar aldık. Büyüdükçe yitirilen, çocukluk döneminde ise hayatın dirimselliği içinde vücut bulan merak duygusu öğrencilerimizi Felsefe ile buluşturduğumuzda şaşırtıcı bir odak noktasına dönüştü. Keyifle ve ilgiyle takip ettiğimiz bu süreç sonucunda 2017-2018 Eğitim-öğretim yılında anasınıfı felsefe derslerimiz, çalışmalarını yaptığımız bir program dâhilinde ders saati olarak hayata geçmişti.