NE ÖĞRENİYORUZ?

Derslerimiz, gündelik problemleri kavramsallaştırma ve çıkarım oluşturma yoluyla analiz etmek üzere yaş grubunun özelliklerine uygun biçimde,  Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği bilişsel gelişim- dil gelişimi-motor gelişim gibi kazanım ölçütlerine adapte edilerek hazırlandı. Bu ölçütleri temel alarak kurguladığımız bazı derslerin başlıkları şöyle: Felsefe Şemsiyesi, Külkedisi, Baykuş Kutusu,  Cam Kronos, Bülbül Kafeste,  Cesaret Oyunu, Mutluluk Sandalyesi, Arkadaşlık Çemberi…

Karşılaştıkları sorunları kavramsal düzleme aktararak anlamaları için, öğrencilerimizin analiz, sentez ve soru sorma yetilerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimiz, birbirlerini dinleme, anlama, karşılaştığı sorunu tanıma, farklı çözüm yolları geliştirme, nitelikli soru sorma, düşünce ve ifade özgürlüğünü kullanma, başkalarının kendisini ifade etmesine imkân tanımak için zamanı doğru kullanma gibi eğitim yoluyla edinebilecekleri kimi erdem ve davranış özelliklerini kazanabilecekleri bilgileri öğrenmekteler.