KASIM 2019 NELER YAPTIK?

Kasım ayında Sonbahar temasını bitirip ,Vücudumuz-Sağlığımız temalarına başladık. Temalarımız hem Fransızca hem Türkçe olarak, çeşitli bireysel sanat etkinlikleri ,bilişsel etkinlikler, parmak oyunları ,şarkılar ve oyunlar ile öğrenildi. Öğretmenimiz ile Fransızca iletişim kurmaya hızla devam ediyoruz. Bu ay Fransız Kültür Merkezine giderek iki farklı etkinlikle vücudumuz temasına Fransızca giriş yaptık. Ayrıca ara tatilimizden dönüşte her iki dilde tekrar çalışmalarımızı yaparak eksiklerimizi giderdik. Bol eğitsel oyunlar oynayarak ve bağımsız dramatizasyon çalışmaları yaparak grup ile birlikte hareket edebilme, bir ürün ortaya çıkarabilme ve işbirliği yapabilme becerilerimizi destekledik. Bu ay Ayın Velisi etkinliğinde bizimle olan velilerimiz Sayın Selma-Emre GÜRLER ‘ e ve Sayın Esra CEYHAN’ a çok teşekkür ederiz.

Kasım ayı etkinlik fotoğraflarımız için TIKLAYINIZ.

EKİM 2019 NELER YAPTIK?

Ekim ayında Ailem ve Duygularım, Türkiye- Fransa temalarını işledik. Temalarımız hem Fransızca hem Türkçe olarak, çeşitli projeler, sanat etkinlikleri , parmak oyunları ,şarkılar ve oyunlar ile öğrenildi. Yeni Fransızca kelimeler öğrenerek artık öğretmenimizle iletişim kurmaya başladık. Bu ay birinci sınıfta ki arkadaşlarımızla birlikte Şekeronya Operasına giderek keyifli bir müzikal izledik ,ayrıca Sevimli Patiler tiyatro oyununu izleyip Hayvanları Korumanın önemini bir kez daha farkettik.Fransız Kültür Merkezinde ise bir matematik etkinliğini Fransızca uyguladık ayrıca kütüphane etkinliğine katıldık. Ekim ayında ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri yaptık, bayramımız ile ilgili şarkılar ,şiirler ,projeler, posterler hazırladık. 29 Ekim Cumhuriyet bayramı törenimizi ise coşkuyla kutladık.Bu ay Ayın Velisi etkinliğinde bizimle olan velilerimiz Sayın Burçin-Serkan DAL ve Sayın Özlem KİNAŞ’ a teşekkür ederiz. .

Ekim ayı etkinlik fotoğraflarımız için TIKLAYINIZ.

EYLÜL 2019 NELER YAPTIK?

Okulumuzda ki ilk ay olan Eylül ile birlikte uyum dönemimizi tamamladık. Parmak oyunları, şarkılar, tekerlemeler ,oyunları hem Fransızca hem Türkçe oynadık. Sınıfımızdaki oyun merkezlerini, buradaki materyalleri ,bu materyallerin kullanım amaçlarını öğrendik, sınıfımızın kurallarını hep birlikte belirledik. Bu kurallar ile ilgili kartlar ve etkinlikleri iki dilde yaptık.Sınıfta ki sorumluluklarımız üzerine çalışmalar yaparak ; Bahçe, yemekhane, tuvaletler ile ilgili kuralları da kendimiz belirledik. Uyum dönemimiz de olduğumuz için bol bol tanışma oyunları oynadık. Okul müdürümüzü ziyaret ettik kendisi ile Fransızca da ilk öğrendiklerimizi paylaştık. Okulumuzun bölümlerini gezdik, çalışan görevlilerle tanıştık ve görevlerini kendilerinden öğrendik. Bu arada okulumuzun bölümlerini kullanırken çalışanlara; kolay gelsin, teşekkür ederim, afiyet olsun gibi nezaket cümleleri kullanmak gerektiğini öğrendik. Branş öğretmenlerimiz ile tanışarak, ilk derslerimizi keyifle gerçekleştirdik. Genel temizlik kuralları ve temizliğin önemi üzerine sohbet ettik. Bunun ile ilgili videolar izledik. Eylül ayı uyum ayımızdı .Bu konuda bizden desteklerini esirgemeyen ve veli toplantımızda bizimle olan sevgili velilerimize çok teşekkür ederiz.

Eylül ayı etkinlik fotoğraflarımız için TIKLAYINIZ.